Birthe's Madside

 

Chokoladekage med valnødder
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g valnødder
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk kanel
  • 1 stk revet citronskal
  • 5 æg
  • 150 g smør/margarine
  • 200 g sukker
  • 2 plader chokolade
  • 1 spsk appelsinjuice
  • 200 g marcipan
  • flormelis til udrulning
  • 100 g lys chokolade
  • 150 g flormelis
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk kakao
  • 4 skiver kandiseret appelsin
  • 16 halve valnøddekerner
  1. Hak chokoladen
  2. Mal nødderne
  3. Bland nødder, chokolade, mel, kanel og citronskal
  4. Skil æggene
  5. Smelt smørret
  6. Pisk hvider med 50 g sukker og blommer med 150 g sukker
  7. Pisk 1/3 hvide i æggene, så melet og smeltet smør
  8. Bland resten af hviderne forsigtigt i til slut
  9. Hæld dejen i en godt smurt form
  10. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min
  11. Afkøl kagen i formen natten over
  12. Tag kagen ud af formen, og del den i 3
  13. Smør glasur på bundene, og læg kagen sammen
  14. Rul marcipanen ud til ca. 30 cm.
  15. Læg den på kagen og glat ud i siderne
  16. Bland chokolade og glasur over vandbad
  17. Fordel glasuren over kagen
  18. Pynt med kandiserede appelsiner og valnødder

Kilde: Jette Larsen

 

 

Birthe's Madside