Birthe's Madside

 

Daim kage
8 personer

Pas på! Kagen er vanedannende. Man besvimer næsten efter første bid, så godt smager den!

  • 200 g mørke chokoladeknapper til overtræk eller 200 g smeltechokolade

  • 1½ dl mælk

  • 50 g mørk farin

  • 1 tsk vanillesukker

  • 100 g smør

  • 150 g sukker

  • 3 æg

  • 150 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • Glasur:

  • 150 g sigtet flormelis

  • 3 spsk smeltet smør

  • 1 tsk vanillesukker

  • 2 spsk stærk, kold kaffe

  • Pynt:

  • 2 stk. Daim chokolade (á 57 g)

  • (Evt. jordbær dyppet i chokoladeovertræk)

Smelt chokoladen i mælken. Rør farin og vanillesukker i. Rør farin og vanillesukker i, og lad blandingen afkøle. Rør smør og sukker lyst, og rør æggene i, et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i sammen med chokoladeblandingen. Kom dejen i en smurt raspdrysset springform, og bag kagen på nederste rille 30-40 minutter ved 200°. Rør glasuren sammen, og smør den på den kolde kage. Knus Daim i en plastpose, eller hak den groft, og drys den oven på kagen, mens glasuren er fugtig.

Servering: Serveres eventuelt med jordbær dyppet i chokoladeovertræk!

Kilde: Femina – Pia Graff Andersen

 

 

Birthe's Madside