Birthe's Madside

 

Æblekage med kvark
  • 1 kg æbler (helst spiseæbler)
  • 150 g sukker
  • saft af 1 citron
  • 100 g groft hakkede hasselnødder eller mandler
  • 500 g kvark
  • 4 æg
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 150 g mel
  • 1½ tsk bagepulver

Skræl æblerne, del dem, fjern blomst, stilk og kernehuset og skær æblerne i terninger. Hæld citronsaft over og bland lidt af sukkert og de fleste hakkede nødder med æblerne. Rør kvark med de 4 æggeblommer, vanillesukker og salt. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i. Bland de fleste af æblerne i. Pisk æggehviderne meget stive, bland sukkert i og bland det i ægge-kvarkmassen. Kom dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Drys med de resterende æbler og nødder over dejen. Bag kagen 75-90 minutter ved 175 grader. Flødeskum kan serveres til. Læg evt. lidt folie over hvis den bliver for mørk.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside