Birthe's Madside

 

Engelsk Chokolade-ostekage
Kager - Personer: 6
  • Bund:
  • 200 g Digestive-kiks
  • 100 g Smør
  • 1 spsk Flormelis
  • Chokolade-Ostemasse:
  • 200 g Flødeost, naturel
  • 1½ dl Yoghurt, naturel
  • 2 Æggeblommer
  • 100 g Kogechokolade, mørk
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 3/4 dl Piskefløde
  • 4 stk Husblas
  • 2  Æggehvider
  • 50 g Flormelis
  • Gele:
  • 150 g Hindbær, frosne
  • 2½ dl Vand
  • 2 spsk Flormelis
  • 5 stk Husblas

Bunden: Smeltet smør blandes med de fint knuste kiks og flormelis. Tryk det godt sammen i bunden af en springform.

Ostemassen: Ost og yoghurt piskes sammen til cremen er helt fri for klumper. Rør æg og vanille i. Smelt chokoladen over vandbad, afkøl, og rør den i cremen. Fløden piskes ret stiv og vendes i. Den udblødte, smeltede husblas tilsættes under omrøring. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt flormelis, og pisk til de er helt stive. Vend dem i ostemassen, og hæld det over kiksebunden. Glat cremen jævn, inden kagen stilles i køleskab 6-8 timer eller natten over.

Geleen: Hindbærene blendes med vand og flormelis, inden den udblødte, smeltede og afkølede husblas røres i. Hæld geleen over ostekagen, og stil den atter i køleskabet, til geleen er stivnet, 1-2 timer.

Kilde: Johny Hansen, 25 Aug 93

 

 

Birthe's Madside