Birthe's Madside

 

Engelsk fødseldagskage

Kagen smager bedst når den bliver bagt dagen før den skal bruges.

  • 250 g smør

  • 250 g sukker

  • 4 æg

  • 1 dl rom

  • reven skal af 1 appelsin

  • 400 g mel

  • 2 tsk bagepulver  

  • Fyld:

  • 100 g marcipan

  • 125 g rosiner

  • 75 g korender

  • 50 g mørk chokolade

  • 75 g cocktailbær

  • 40 g pomeranskal

  • 50 g mandler

  • 3 spsk mel

  • Glasur:

  • 150 g flormelis

  • æggehvide

  • grøn frugtfarve

  • Pynt:

  • marcipanroser og blade

Begynd med fyldet. Riv marcipanen på den grove side ag råkostjernet. Hak chokolade, cocktailbær og pomeransskal. Skold, smut og hak mandlerne. Bland rosiner, korender, chokolade, cocktailbær, pomeransskal og mandler med de 3 spsk mel.

Rør smør og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Rør rom i og tilsæt reven appelsinskal. Bland mel og bagepulver og rør det sammen med fyldet. Kom halvdelen af dejen i en rund velsmurt form på ca. 20 cm i diameter. Fordel den revne marcipan herover og dæk med resten dejen. Bag kagen ca. 1 time ved 175 grader. Lad kagen stå til næste dag. Rør glasur af flormelis og æggehvide og farv med lidt grøn frugtfarve. Glaser kagen og pynt med marcipanroser og marcipanblade.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside