Birthe's Madside

 

Engelsk plumkage

Kagen egner sig fint til at gemme i kagekassen eller til at fryse.

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • ca. 200 g mel
  • 1½ strøget tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 100 g tørret frugt som svesker, rosiner, korender, og sveskerne hakkes fint
  • 1 dl. kaffefløde eller mælk

De rører smør og sukker skummende, blander heri ægget og til sidst mel med bagepulver og de tørrede frugter. Til sidst røres kaffefløden – eller mælken i, og alt blandes godt. En form, der rummer knap 1½ liter, smøres godt med blødt smør og drysses med rasp. Kagen bager heri på nederste rille ved 175-200° i ca. 45-50 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt tilpas. Afsvaler lidt i formen og vendes derefter ud på en bagerist.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside