Birthe's Madside

 

Erik's Plumkage
4 kager
  • 800 g mel

  • 4 tsk natron

  • 4 tsk bagepulver

  • 4 tsk vanillesukker

  • 400 g rosiner

  • 300 g Syltet Citrusskal

  • 100 g sukat

  • 100 g røde pyntekirsebær (halveret)

  • 200 g valnødder (evt. andre nødder eller mandler) groft hakket

  • 200 g kokosmel

  • 1 citron (revet skal og saft)

  • 100 g mel

  • 500 g margarine (Becel 70% fedt anbefales)

  • 400 g stødt melis

  • 8 æg

  • 400 g hytteost (mager)

  • 1 dl Cointreau el.Grand Marnier (evt. kun appelsinsaft)

  • 20 dråber mandelolie

Fire kageforme (1½-2 l) fores med tilpasset bagepapir, som godt må gå nogle cm op over kanten af formen, fordi kagen hæver meget. Ovnen opvarmes til 160°.

Mel, natron, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen i en skål.

Rosiner, syltet frugt, revet skal og saft af en citron, nødder og kokosmel røres sammen i en meget stor skål. 100 g mel tilsættes. Der røres godt om, således at melet blandes op i frugtmassen.

8 æg piskes let sammen i en skål. I røremaskine eller food processor piskes margarine og sukker meget, meget grundigt sammen, indtil blandingen er let, cremet og sukkeret nærmest opløst. (Becel er bedre til at opløse sukker end almindelig margarine). Derefter tilsættes de sammenpiskede æg lidt ad gangen. Mellem hver tilsætning piskes der grundigt i massen. Når alle æg er kommet i, tilsættes hytteosten og der røres igen godt, således at hytteostkornene "opløses" i massen. Derefter tilsættes mel/natronblandingen lidt ad gangen under fortsat omrøring. 1 dl likør eller appelsinsaft samt mandeldråber tilsættes under fortsat omrøring.

Dejen blandes straks lidt ad gangen op i frugtmassen i den store skål.

Massen fordeles i de 4 forede kageforme. Overfladen udglattes og formene stilles straks i ovnen. Bages ved lav varme (ca. 160°) i godt 1½ timer. Stik en strikkepind ind i kagerne. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Kagen revner ofte i overfladen, men det betyder intet. Kagerne med bagepapir tages ud af formene og stilles på en bagerist. Når kagerne er kølet lidt af, tages bagepapiret forsigtigt af. (Det kan bruges igen senere til samme formål).

Når kagerne er helt kolde, pakkes de i plasticposer. Kagen er meget holdbar (køleskab) og let at skære. Den kan nedfryses.

Kilde: Erik Somer

 

 

Birthe's Madside