Birthe's Madside

 

Frisk citronkage
  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 180 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1½ dl mælk
  • 50 g smeltet, afkølet smør eller margarine
  • saft af 1 citron
  • reven skal af 1 usprøjtet eller godt vasket citron
  • Glasur:
  • 100 g sigtet flormelis
  • ca. 2 spsk friskpresset cirtonsaft
  • Pynt:
  • Snittede mandler eller nogle blade frisk citronmelisse

Pisk æg og sukker skummende. Bland mel og bagepulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med mælken. Rør det smeltede, afkølede fedtstof, citronsaft og reven -skal i dejen til sidst og fordel den i en velsmurt, raspet springform (20-22 cm i diameter). Bag kagen med det samme i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle på bagerist. Rør sigtet flormelis og citronsaft sammen, bred glasuren over den kolde kage og pynt den med snittede mandler eller friske blade af citronmelisse.

Kilde: Inge Lise Holm

 

 

Birthe's Madside