Birthe's Madside

 

Fruit cake
  • 175 g smør
  • 175 g farin
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk krydderibagepulver
  • 3 æg
  • 250 g rosiner
  • 150 g røde cocktailbær
  • 3 spsk syltet ingefær
  • 3 spsk sherry, rom eller whisky
  • 25 g angelica eller grønne cocktailbær
  • 50 g valnødder
  • 1 lille glas æblegelé
  • Desuden:
  • 25 g smør
  • rasp

Smør en springform grundigt med smør og drys den med rasp. Hæld rosiner i en skål. Øs sherry, rom eller whisky over. Lad det stå og trække. Rør i det af og til. Hak 100 g af de røde cocktailbær groft, gem resten til pynt. Rør smør og sukker, til det er blødt og luftigt. Sigt mel og bagepulver. Rør det i smørret skiftevis med æggene. Rør rosiner, hakkedecocktailbær og hakket ingefær i dejen. Dejen skal være temmelig tung, man kan evt. tilsætte en anelse vand. Kom dejen i springformen. Læg angelica (skåret i strimler), de røde cocktailbær og halve valnødder i cirkler ovenpå kagen. Stil formen i en varm ovn ved 160 grader i 1 time. Sænk varmen til 150 grader og lad kagen bage endnu 2 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Lad den køle af i formen 5 minutter og vand den derefter ud på en bagerist – den pyntede side opad. Varm æblegelé i en lille kasserolle. Lad den køle af. Når den er ved at stivne, hældes den over kagen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside