Birthe's Madside

 

Gulerodskage med glasur
  • 4 æg (str. 3)
  • 2 dl majsolie
  • 400 g sukker (evt. rørsukker)
  • 400 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 knsp stødt nellike
  • 500 g reven gulerod (5 stk)
  • 100 g hakkede valnøddekerner (eller hasselnøddekerner)
  • Glasur:
  • 100 g flødeost naturel
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl flormelis
  • lidt reven citronskal

Pisk sukker og olie cremet, tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og nellike. Sigt melblandingen i dejen og vend revne gulerødder og hakkede nødder i til sidst. Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time. Der må ikke hænge dej ved en strikkepind stukket ned midt i kagen. Lad kagen køle af ½ time i formen, inden den køler af på en bagerist.

Glasur: Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen og smør den tyktflydende creme på kagen.

Servering: Serveres med årstidens frugt - f.eks. blommer, abrikoser eller druer.

Kilde: Morten Knud Nielsen

 

 

Birthe's Madside