Birthe's Madside

 

Hanne's Chokoladenøddekage
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g kogte revne kartofler
  • 200 g malede hasselnødder
  • 1 tsk bagepulver
  • 80 g smeltet mørk chokolade
  • Smør og rasp til formen
  • Tilbehør:
  • henkogt frugt, flødeskum eller rørt is

Rør smørret godt med sukkeret. tilsæt æggene, et af gangen, og rør godt mellem hvert æg. Bland bagepulveret med nødderne og tilsæt det sammen med de revne kartofler. Rør til sidst den smeltede chokolade forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt springform som er drysset med rasp. Sæt den i en forvarmet ovn 175 grader og bag kagen i ca 40-50 min. Prøv at stikke i kagen med en kødnål for at se om den er færdigbagt. Lad den afkøle lidt inden den tages ud af formen. Køl helt på en bagerist. Smelt overtrækschokoladen og smør den over kagen i et tykt lag. Server sammen med flødeskum, rørt is og frugt.

 

 

Birthe's Madside