Birthe's Madside

 

Havrekage

  • 125 g margarine

  • 3 dl sukker

  • 2 æg

  • 250 g kogte kartofler

  • 15 mandler

  • 4 dr. mandelessens

  • 2 dl havregryn

  • 1 dl havreklid

  • 2 dl hvedemel

  • 3 tysk bagepulver

  1. Smelt smørret og afkøl det.

  2. Tilsæt sukker og æg et ad gangen.

  3. Kom hakkede mandler revne kartofler, mel og bagepulver i.

  4. Rør til dejen er jævn.

  5. Hæld den i en smurt og strøet form. (22 cm)

  6. Sæt kagen på nederste rille i ovnen.

  7. Bages ved 175° i ca. ½ time eller til kagen er tør.

  8. Afkøl kagen før den vendes rundt.

  9. Drys med flormelis og gerne med marcipanrose. KAN FRYSES.

Kilde: Jette Larsen, Silkeborg

 

 

Birthe's Madside