Birthe's Madside

 

Hyttens galop-æblekage
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • revet skal af ½ citron
  • 200 g mel
  • 2 strøgen tsk bagepulver
  • ½ dl. mælk eller kaffefløde
  • Fyld:
  • 2 rå snittede æbler
  • sukker
  • evt. kanel
  • snittede mandler

Smør og sukker røres, heri æggene, citronskal, mel med bagepulver og til sidst mælk eller fløde. Dejen kommes i en rund lidt dyb form eller et ildfast fad, og i dejen trykkes de rå skrællede æblesnitter, som overdrysses med sukker evt. blandet med lidt kanel og snittede mandler. Bager på nederste rille ved 225° i 25-30 min. Kagen kan bages i et ildfast glasfad og serveres herfra, men anvender du en springform, skal denne smøres godt med smør og drysses med rasp.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside