Birthe's Madside

 

Italiensk chokoladekage med mandler og rosiner
  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g lys chokolade
  • 100 g smuttede malede mandler
  • 50 g bløde rosiner
  • 150 g mel
  • 4 stiftpiskede æggehvider
  • Glasur:
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1 spsk flormelis
  • Pynt:
  • grofthøvlet chokolade i flere farver (mørk, lys, hvid)

Smelt chokoladen for svag varme og lad dem køle lidt. Pisk smør og sukker hvidt, tilsæt æggeblommer, rør chokoladen i sammen med mandler, rosiner og mel. Til sidst vendes æggehviderne i. Dejen hældes i en smurt 1½-2 liters form, og bages 170C i 45-60 min.

Glasur: Smelt chokolade og smør sammen, og lad det afkøle. Rør flormelis i før glasuren stivner, og glaser kagen. Pynt med høvlet chokolade.

Kilde: Maiken Schmidt

 

 

Birthe's Madside