Birthe's Madside

 

Kaffekage
  • 200 g smør
  • 250 g flormelis
  • 3 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Creme:
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • ½ dl stærk kaffe
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk stærk kaffe

Rør først fedtstoffet godt. Rør så flormelis og æg i. Melet blandes med bagepulver og røres i dejen. Fyld dejen i en smurt springform og bag den midt i en 175 grader varm ovn i 1 time. Prøv at stikke i kagen med en strikkepind. Hænger dejen ikke ved, er kagen bagt. Når den er helt kold, flækkes den.

Smørcreme: Rør 100 g smør med 2 æggebkommer og 75 g flormelis, rør kaffen ganske langsomt i. Læg kagen sammen med denne smørcreme.

Glasur: Sigt 100 g flormelis og rør det til en glasur med 1 spsk stærk kaffe. Smør det ovenpå kagen.

Fryseegnet.

 

 

Birthe's Madside