Birthe's Madside

 

Kage med gulerrod, courgette og whisky
8-10 personer

En pragtfuld kage, saftig og med masser af smag, som passer godt både til kaffe og te eller som dessert sammen med frugtsalat.

  • 75 g lyse rosiner
  • 1 dl whisky eller brandy
  • 325 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • 2 store æg vægtklasse 2
  • 1¼ dl vindruekerneolie eller majsolie
  • 250 g rørsukker
  • ½ liter revne gulerødder og courgetter
  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • Glasur:
  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g blødt smør
  • ca. 100 g flormelis
  • Pynt:
  • valnøddekerner og kandiseret violer

Lad rosiner trække i whisky eller brandyen 20-30 minutter- evt. længere. Sigt mel, bagepulverog natron samt kanel i en skål. Pisk æg, olie og sukker sammen og vend den krydrede melblanding i dejen sammen med courgetter, gulerødder og de hakkede valnøddekerner. Rør dejen sammen og hæld den i en velsmurt, letraspet springform 22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 180 grader, 50-60 minutter til den føles fast. Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 15 minutter, før den flyttes over på en bagerist og afkøler helt. Til glasuren piskes flødeost og smør let og luftig med flormelis og glasuren smøres i et jævnt lag over kagen, der pyntes med valnøddekerner og kandiseret violer.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside