Birthe's Madside

 

Kastanjekage
Bagværk, kage 1 person
  • 200 g mel
  • 100 g smør
  • 75 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 750 g kastanjer
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 spsk vanillesukker
  • 1 tsk kanel
  • 2 æg
  • 2 æggehvider
  • Diverse:
  • 1 springform 24 cm
  • 2 spsk amaretto
  1. Lav en mørdej af mel, smør, flormelis og æggeblomme. Stil den koldt i 1 time.
  2. Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes på en plade i ovnen ved 200°. Lad dem afkøle.
  3. Kastanjerne afskalles og den dunede hinde fjernes.
  4. Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min Afkøles og pureres/blendes.
  5. Smør røres sammen med sukker, vanillesukker og kanel. De 2 æg deles i blommer og hvider. Blommerne røres i sukker/smørblandingen. Alle hviderne piskes stive.
  6. Ovnen opvarmes til 180°. Springformen beklædes med mørdejen. Dejen forbages 10 min.
  7. Kastanjemosen kommes i smør/sukkermassen sammen med de stive hvider. Kastanjemassen fyldes i springformen og kagen bages færdig i ovnen i 50 min.
  8. Kagen dryppes med amaretto og sigtes med flormelis når den er kold.
  9. Serveres med kold sødet flødeskum.

Kilde: Lademanns Kager og Tærter

 

 

Birthe's Madside