Birthe's Madside

 

Kvarkkage med citron
1 person
  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker (2½ dl)
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel (4-4½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • Revet skal af ½ citron
  • 10 hakkede mandler
  • 4 spsk hakket, mørk chokolade
  • 1 bæger kvark naturel (200g)

Bagetid: Ca. 1 1/4 time ved 175g.

Smør en springform (24 cm i diameter) med smør. Rør smør og sukker godt. Kom æggene i, ét ad gangen, og rør dejen kraftigt ind imellem. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med øvrige ingredienser. Hæld dejen i springformen og bag den på nederste ribbe i ovnen.

Tips: Kagen er velegnet til dybfrysning. Den kan varieres og evt. Tilsættes hakkede frugter (korender, rosiner, sukat og cocktailbær) i stedet for mandler og chokolade.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 14/8-95.

 

 

Birthe's Madside