Birthe's Madside

 

Mandelkage 3
4-6 personer
  • 125 g smuttede mandler
  • 4 æggeblommer (vægtklasse 3)
  • 250 g sukker
  • 4 æggehvider
  • 1 knsp salt
  • 3 spsk rasp
  • 25 g lyse rosiner
  • 1 spsk rom/Kirsch
  • papaya, mango eller ananas
  • limesaft

Mal mandlerne groft - de skal stadig ha' lidt bid. Pisk æggeblommer og sukker tykt og rør mandler og rasp i. Pisk æggehviderne stive med salt og fold dem i ægge-mandelmassen sammen med rosiner og spiritus. Hæld dejen i en velsmurt, letraspet springform, 20 cm i diameter, og bag kagen ved 160C i en god times tid.

Servering: Ved serveringen skæres kagen i store trekanter og serveres med den ønskede frugt dryppet med limesaft.

Kilde: "Fridas Fester" fra Samlerens Forlag

 

 

Birthe's Madside