Birthe's Madside

 

Mandelkrans med karamelglasur

  • 200 g mandler

  • 4 æggeblommer

  • 200 g sukker

  • 1 spsk kartoffelmel med top

  • 4 stiftpiskede hvider

  • Karamelglasur:

  • 2 dl kaffefløde

  • 150 g sukker

  • 2 spsk sirup

  • 2 spsk smør

  • Pynt:

  • letristede mandelsnitter

Mandlerne smuttes, aftørres og males igennem en mandelkværn eller blender. De pisker sukker og æggeblommer skummende og heri blandes kartoffelmelet og de malede mandler. De stiftpiskede æggehvider blandes i lidt ad gangen og de sidste vendes let i dejen. Denne fyldes i en meget velsmurt randform, der rummer ca. 2 liter, og drys formen med rasp. Kagen bager på en rist på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt. Den afsvaler lidt i formen og vendes ud på en rist. Til karamelglasuren koges fløde, sukker og sirup uden låg ret kraftigt i 15-20 minutter, til glasuren bliver tyk som en sovs. Nu fordeles smørret i som små klatter og glasuren afsvales, inden den hældes over kagen, der pyntes med ristede mandelsnitter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside