Birthe's Madside

 

Marengskage med æblefyld
  • 150 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk fløde
  • 150 g mel
  • Marengsmasse:
  • 3 æggehvider
  • 150 g florsukker

Hvider piskes stive, og florsukker tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen.

  • Fyld:
  • 300 g æblemos el. marmelade

Fedtstoffet blødgøres og røres med sukkeret til en let og luftig masse, hvorefter ægget røres i. Dernæst tilsættes vanillesukker, fløde og mel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret. Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, der anbringes i en smurt springform. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader i forvarmet ovn i ca 20 min. Når kagen er bagt, anbringes fyldet, og ovenpå dette kommer nu marengsmassen. Sættes atter i ovnen stadig ved 200 grader på midterste rille og bages , til marengsmassen er lysbrun, ca 15 min.

 

 

Birthe's Madside