Birthe's Madside

 

Momsemors chokolade-konfektkage

Momsemors chokoladekage er en meget lækker kage. Den skal helst bages dagen før, den skal bruges, den skal have lov til at ”sætte” sig. Kagen skal skæres i ret tynde skiver for den er nærmest konfektagtig og meget lækker. Den smager godt sammen med flødeskum eller is og frugter.

  • 250 g smør

  • 250 g sukker

  • 4 æg

  • 200 g mørk chokolade

  • 200 g nødder

  • 75 g mel

  • 1 tsk bagepulver

  • Pynt:

  • 100 g overtrækschokolade

  • 100 g blød nougat

  • mandel eller nøddeflager

  • kandiseret violer

Rør smør og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Smelt chokoladen og rør den i. Mal nødderne og rør dem i sammen med mel og bagepulver. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ca 50 minutter ved 180 grader. Kagen vil falde lidt sammen på midten, så der bliver et hul, men den kan blot vendes ved glaseringen, hvis man vil undgå hulet. Lad den færdige kage afkøle og stå til næste dag. Smelt chokolade og nougat sammen og smør det ud over kagen. Pynt med mandel-eller nøddeflager og kandiseret violer.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside