Birthe's Madside

 

Nøddebundskage

  • 2 æg

  • 100 g sukker

  • 75 g hasselnødder

  • 1 spsk. kartoffelmel

  • 1 tysk bagepulver

  • 4 dl piskefløde

  • 1 dåse mandariner

  • 50 g chokolade

  • 200 g marcipan

  • kakao eller revet chokolade

  1. Pisk æg og sukker tykt og skummende.

  2. Mal nødderne.

  3. Kom nødder, kartoffelmel og bagepulver i massen.

  4. Rør det sammen med let hånd.

  5. Dejen i en velsmurt springform.

  6. Bages ved 200° i ca. 12 min.

  7. Pisk fløden til skum.

  8. Chokoladen hakkes og kommes i flødeskummet med mandarinerne og noget af lagen derfra.

  9. Fyldet fordeles på bunden.

  10. Rul marcipanen ud og læg den ovenpå fyldet.

  11. Drys til sidst med kakao eller revet chokolade. Nøddebunden tilberedes i forvejen og kan fryses ned.

Kilde: Jette Larsen, Silkeborg

 

 

Birthe's Madside