Birthe's Madside

 

Saftig marmorkage med fyld - 10 portioner
  • 250 g Smør
  • 1 Appelsin, reven skal af
  • 2 ts Bagepulver
  • 4 Æg (størrelse 2)
  • 250 g Sukker
  • 40 g Rosiner
  • 65 g Mørk chokolade
  • 2 spsk Kakao
  • 1 ts Vanillesukker
  • 1 spsk Rom
  • 250 g Hvedemel
  • Flormelis til drys

Opvarm ovnen til 180°

Rør smør, sukker og vanillesukker godt sammen. Tilsæt æggene - et ad gangen. Rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen. Kom halvdelen af dejen over i en anden skål. Rør reven appelsinskal, rosiner og rom i den ene portion, og kakao og hakket chokolade i den anden. Læg skiftevis en skefuld fra hver portion i en smurt randform (1 ¾ l). Glat overfladen ud og sæt kagen i den forvarmede ovn i 50-60 minutter. Mærk med en træ-tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad kagen hvile i formen i ca. 10 minutter, inden den vendes ud på en bagerist til afkøling. Si eventuelt lidt flormelis over kagen inden servering.

Kagen er fryseegnet

 

 

Birthe's Madside