Birthe's Madside

 

Skovkage med bær
8 stykker
  • 2 hele æg

  • 1 æggehvide

  • 65 g sukker

  • 120 g hvedemel

  • 1½ tsk bagepulver

  • 1 tsk vaniliesukker

  • revet skal af 1 appelsin

  • 25 g smuttede, hakkede mandler

  • 200-250 g bær, f.eks. hindbær, ribs og solbær (evt. frosne skovbær)

  • 2 spsk. flydende akaciehonning

  • saft af 1 appelsin (ca. 3/4 dl)

  1. Kom æg, æggehvide og sukker i en stor skål, og pisk det med el-piskeren til en tyk cremet masse.

  2. Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen, og vend det forsigtigt i æggene sammen med appelsinskal. Der må ikke piskes, efter at melet er kommet i, da kagen ellers bliver sej.

  3. Fordel dejen i en smurt springform, diameter 20-22 cm. Drys først mandlerne på, og fordel bærrene ovenpå. Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle.

  4. Bages midt i ovnen ved 200 C i ca. 25 min., til overfladen er lysebrun og fast. Prik kagen med en gaffel og dryp appelsinsaften over. Lad den trække mindst 1 time. Skær kagen i portionsstykker, eller tag hele formen med.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Livet er Fedt”, 1996 - Af madskribent Susanne Palmqvist

 

 

Birthe's Madside