Birthe's Madside

 

Slangekage
4 personer
  • Fyld:
  • 110 g smør, helst usaltet
  • 1 spsk rosenvand (kan udelades)
  • ½ tsk mandelessens
  • 200 g malede mandler
  • 75 g flormelis
  • Kage:
  • 1 pk frossen filodej (200 g findes i indvandrerbutikker og Brugsen)
  • 50 g smør, usaltet
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • flormelis og stødt kanel til dekoration

Smelt smørret til fyldet og lad det køle af. Tilsæt rosenvand, mandelessens og 1 spsk koldt vand. Bland de malede mandler og flormelis i en skål, og rør smørblandingen i, tilsæt evt. lidt mere vand, indtil der opnåes en stiv masse. Lad massen afkøle 30 min. i køleskabet. Sæt ovnen på 180C. Smør en rund kageform, 23 cm i diameter, grundigt med smør. Del mandelmassen i 12 kugler og rul disse til 10 cm lange pølser af tykkelse som en tommelfinger. Tag et lag filodej (hold resten af dejen dækket med et vådt viskestykke mens arbejdet står på), bred det ud, pensl det med smeltet smør og læg et nyt lag filodej ovenpå. Anbring 4-6 mandelpølser på dejen og rul dejen tæt omkring fyldet. Anbring denne rulle i den smurte bageform langs yderkanten, fortsæt på denne måde indtil formen er fyldt ud og kagen ligner en sammenrullet slange. Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den i 30 min. indtil den er gyldenbrun. Vend kagen ud på en bageplade og sæt den tilbage i ovnen i et par minutter, for at også bunden kan blive sprød. Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et ovnfast serveringsfad.

Servering: Inden servering varmes kagen i en lun ovn. Drys et tykt lag flormelis gennem en sigte over kagen. Drys så kanel med fingrene i et zigzag-mønster så kagen ligner en slange. Server med creme fraiche.

 

 

Birthe's Madside