Birthe's Madside

 

Smørkage 1 stk.
  • Dej:
  • 250 g mel
  • 150 g smør
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 1 ½ dl mælk
  • Creme:
  • 2 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk mel
  • Remonce:
  • 100 g smør
  • 50 g smør
  • 1 spsk havregryn
  • 2 dl rosiner
  • Glasur:
  • 100 g florsukker
  • 2 ½-3 tsk rom/citronsaft
  • æggehvider til pensling

Hak mel og smør sommer findel det til en grynet masse. Bland sukkeret og salt i. Rør gæren glat med den kolde mælk, hæld den i og rør dejen smidig og blank. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Til cremen bringes mælken i kog. Æggeblomme og æg piskes med sukker og vanillesukker. Melet røres i, og mælken tilsættes, mens der piskes. Det hele hældes i gryden igen og varmes op under piskning til kogepunktet. Afkøl cremen og rør i den nu og da, så den ikke trækker skind. Rør smør og sukker sammen og rør havregryn i. Ælt dejen let igennem, del den i to dele og rul den ene del ud i en rund plade, der lægges i en rund springform 25 cm i diameter. Smør et tyndt lag remonce på og fordel halvdelen af cremen over.

 

 

Birthe's Madside