Birthe's Madside

 

Sneglekage med kanel
  • 20 g gær
  • 1½ dl lunken mælk
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 knsp. salt
  • 250 g mel
  • Remonce:
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1½ tsk stødt kanel
  • Drys:
  • 10 usmuttede mandler

Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken over og rør, til gæren er opløst. Bland æg, smør og salt i og ælt melet i lidt efter lidt. Slå dejen godt og lad den hæve med et tyndt viskestykke over i ca. 25 min. Rør smørret sammen med sukker og kanel. Slå dejen sammen og rul den ud til et rektangulært stykke på 40 * 18 cm. Bred remoncen over, drys halvdelen af mandlerne over og rul sammen til en roulade. Skær den i stykker på ca. 3 cm tykkelse og læg dem i en springform, 23 cm i diameter, side om side, så formen bliver fyldt. Drys med resten af mandlerne. Bag sneglekagen på næstnederst rille ved 200° i 12 - 15 min (eller længere) og køl den af på en bagerist. Server kagen nybagt.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside