Birthe's Madside

 

Stjernekagen

  • 2 æg

  • 75 g sukker

  • ½ dl næsten kogende vand

  • 75 g hvedemel

  • 1 strøget tsk bagepulver

  • Lage, der hældes over den delte kage:

  • 65 g smør

  • ½ dl mælk

  • 1 tsk vanillesukker

  • Pynt:

  • violkugler eller lidt florsukker, der pudres over kagen

Hele æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Heri det varme vand samt mel og bagepulver, der sigtes i. Blandes godt, hældes i en velsmurt 1 liters stjerneform eller tilsvarende form, f.eks. hjerteformen. Bager lidt under midten i ovnen ved 200 i 35 minutter.

Afsvaler lidt, tages ud af formen. Flækkes, lagen koger af smør, mælk og vanillesukker, der kringles over den nederste bund. Den anden klappes let til, pyntes med kugler, sigtet florsukker eller hakkede mandler. kagen er fin at fryse, herlig som dessert med is eller flødeskum.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside