Birthe's Madside

 

Sveskekage 2
  • 150 g grofthakkede svesker
  • 1 dl mørk portvin
  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 spsk kartoffelmel
  • Dej:
  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg (str 2)
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1½ dl letmælk

Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over. Lad sveskerne trække tildækket i ca. 1 time. Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken. Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål - gem portvinen. Vend valnøddekerner og portvin i dejen. Kom de afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Bland sveskerne i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Sæt kagen midt i en kold ovn, indstil på 175 grader og bag i ca. 1 time og 15 min. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Dæk evt. overfladen af kagen med bagepapir de sidste 10 minutter af bagetiden. Kan fryses.

Server sveskekagen kold.

 

 

Birthe's Madside