Birthe's Madside

 

Tekage med hakket chokolade

  • 250 g smør

  • 225 g sukker

  • 6 hele æg

  • 100 g hakket mørk bitter chokolade

  • nogle dråber mandelessens

  • 275 g hvedemel

  • 100 g rismel

  • 2 tsk bagepulver

  • Glasur:

  • 125 flormelis

  • ½ æggehvide

  • 25 g smeltet mørk chokolade

Smør og sukker røres godt. Slå æggene ud i en skål og slå dem let sammen og pisk dem lidt ad gangen i smørret. Tilsæt mandelessensen. Bland melsorterne, den hakkede chokolade og bagepulveret og rør det i med let hånd. Smør en randform godt og fyld dejen i. Bag kagen på nederste rille ved 170 grader i ca. 50 minutter. Tag den ud og løsn den forsigtigt, inden den vendes ud på en bagerist, hvor den afkøles. Rør flormelis og æggehvide sammen til en lind glasur. Fyld glasuren i et pergament-kræmmerhus og dekorer kagen. Smelt chokoladen og kom den imellem glasuren i striber.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside