Birthe's Madside

 

Valnøddechokoladekage
  • Bunde:
  • 6 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 100 g revet mørk chokolade
  • 100 g finthakkede valnødder
  • 6 æggehvider
  • Creme:
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g blødt smør
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 spsk Nescafé
  • 2 spsk rom

Til bundene røres æggeblommer med flormelis og tilsættes reven chokolade og hakkede valnødder. Hviderne piskes stive og vendes i. Dejen kommes i en springform og bages ved 180 grader i ca. 50 min. Prøv med en nål om kagen er gennembagt. Til cremen smeltes chokoladen i vandbad, afkøles til stuetemperatur og røres jævn med det bløde smør. Æggeblommer, sukker, Nescafé og rom piskes over vandbad, tages af varmen og piskes videre i koldt vand til det er afkølet. Vend chokoladesmørret i æggeblommecremen, og der røres til det er jævnt. Del den kolde kage i 3 bunde. Fordel halvdelen af cremen mellem bundene og pynt med det resterende.

 

 

Birthe's Madside