Birthe's Madside

 

Bagt æblekage 3
6 portioner

Kan bruges som dessert.

  • 3/4 kg æbler

  • ½ dl vand

  • ca. 100 g sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 150 g tvebaksrasp

  • 50 g mandler eller nødder

  • 35 g sukker (ca. 3 spsk.)

  • 35 g smør

  • ca. ½ l piskefløde

Æblerne skrælles og koges møre til mos og smages til med sukker og vanille. Disse lægges i bunden af et smurt gratinfad. Rasp, hakkede mandler og sukker blandes sammen og lægges oven over mosen. Til sidst hældes det smeltede smør over, og kagen bages lysebrun i ca. 3/4 time 170-200 grader.

Servers kold eller varm med flødeskum.

Servering: Som kage eller dessert.

Kilde: Gurli Lautrup

 

 

Birthe's Madside