Birthe's Madside

 

Bedstefars kage
  • 400 g mel
  • 250 g smør
  • 300 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æggeblommer
  • ca 2 ½ dl mælk
  • Fyld:
  • ca 225 g æblegrød el. marmelade
  • Marengs:
  • 250 g sukker
  • 4 æggehvider

Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt af gangen. Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes - en ad gangen. Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælk og røres, til dejen er ensartet. Dejen kommes i en smurt og melet brade-pande ca 30*40 cm. Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min. Derefter smøres æblegrød eller marmelade på, og marengsen fordeles over fyldet. Drysses let med sukker over marengsen. Bag straks færdig ved samme ovntemperatur i ca 15 min til marengsen er gylden.

 

 

Birthe's Madside