Birthe's Madside

 

Bradepandekage
  • 250 g smør
  • 500 g sukker
  • 4 æg
  • 400 g mel
  • 4½ tsk bagepulver
  • 3 tsk vanillesukker
  • 6 spsk kakao
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kogende vand
  • Smørcreme:
  • 125 g flormelis
  • kogende vand
  • 250 g smør

Smør og sukker røres hvidt og æggene tilsættes lidt efter lidt. Mel, bagepulver, vanillesukker og kakao blandes og tilsættes skiftevis med mælken. Til sidst tilsættes det kogende vand. Kagen bages i en lille bradepande (ca. 35x25 cm) ved 175 i ca. 1 time. Smørcremen laves ved at røre flormelis med kogende vand til almindelig glasur. Det bløde smør piskes i glasuren lidt efter lidt. Cremen bliver blød og meget luftig. Når kagen er kold, flækkes den og lægges sammen med smørcremen.

 

 

Birthe's Madside