Birthe's Madside

 

Bradepandekage med citron
  • Dej:
  • 375 g smør
  • 375 g sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • reven skal af 1 citron
  • 6 hele æg
  • 375 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • Glasur:
  • 150 g flormelis
  • saften af 2 citroner
  • reven skal af 1 citron

Smørret røres blødt, tilsæt sukker og vanillesukker og rør til det er hvidt. Tilsæt citronskal samt æggene et ad gangen. Hvedemel blandes godt med hjortetaksaltet og det røres med let hånd i de øvrige ingredienser. Smør en bradepande eller beklæd den med bagepapir. Fyld dejen i og bred den jævn ud. Stil kagen i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 30 minutter. Rør flormelis med citronsaft samt den revne skal. Når kagen er kold, overtrækkes den med glasuren.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside