Birthe's Madside

 

Bradepandekage med fyld af mandler og honning - 50 stykker
  • Mørdej:
  • 270 g Hvedemel (4½ dl)
  • 125 g Usaltet smør
  • 85 g Sukker (1 dl)
  • 1 Æg
  • 1 ½ ts Bagepulver
  • 1 spsk Vand
  • Fyld:
  • 200 g Sukker (2½ dl)
  • ½ dl Piskefløde
  • 125 g Usaltet smør
  • 130 g Finthakket sukat
  • 3/4 dl Honning
  • 250 g Mandelflager

Tips: Mandler er ikke billige, og desuden kan industrielt fremstillede mandelflager være kedelige++. Derfor, hvis man har mere tålmodighed end penge, anbefales det at købe mandlerne hos sin nærmeste indvandrer, og så smutte og snitte dem selv. Sæt ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver og sukker. Smuldr smørret heri og saml dejen hurtigt med æg og lidt vand. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time. Beklæd bradepanden (den store fra ovnen, selvfølgelig) med bagepapir. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen, og rør fløde, sukat og mandler i. Bred fyldet ud over bunden, og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen. Det tager ca. 30 minutter. Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv.

Kilde: Alt om Mad, 1/1994.

 

 

Birthe's Madside