Birthe's Madside

 

Bradepandekage med kanel, æbler og mandler - 20 stykker
  • 150 g blødt smør eller margarine
  • 4 mellemstore æg
  • 250 g Sukker
  • 150 g Hvedemel
  • ½ stang vanille, kornene
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 750 g Skrællede, udskårne Cox Orange-æbler, skåret i både
  • 85 g Sukker, blandet med 1 spsk Stødt kanel
  • 50 g Smuttede, hakkede mandler
  • Glasering og pynt:
  • 2 dl (ca.) tyk abrikosmarmelade Pureret
  • Lidt citronsaft

Pisk smør, sukker og vanillekorn tykt, tilsæt æggene ét af gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande på ca. 24x32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-kanelblandingen samt mandler over i et tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft, og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag den endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.

 

 

Birthe's Madside