Birthe's Madside

 

Chokoladekage 12

Dette er den helt rigtige chokoladekage til børnenes fødselsdag eller til familiens søndagskaffe. Fugtig og velsmagende og dog overkommelig i pris.

  • 125 g smør eller margarine

  • 300 g sukker

  • 3 æg

  • 300 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 tsk vanillesukker

  • 3-4 spsk kakao

  • 2 dl mælk

  • Glasur:

  • 100 g smør eller margarine

  • 2 spsk kakao

  • 200 g flormelis

  • 2 spsk kaffe eller mælk

  • 1 tsk vanillesukker

  1. Smør og sukker røres hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker. Og tilsæt dette skiftevis med mælk.

  2.  Hæld dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm. og bag kagen ved 180° C i ca. 35 min., til den er gennembagt. Afkøl den på en bagerist dækket med et klæde.

  3. Smørret til glasuren smeltes halvvejs og irøres kakao, flormelis og kaffe. Rør det godt sammen og smag til med vanille.

  4. Smør glasuren over den lunkne kage, så bliver den blank. Lav et mønster i glasuren med en gaffel.

Servering: Husk at dele kagen i portionsstykker, hvis den skal fryses. Så kan du tage et passende stykke frem ad gangen.

Kilde: Birthe Larson Thomsen

 

 

Birthe's Madside