Birthe's Madside

 

Chokoladekage i bradepande
  • Dej:
  • 175 g smør eller margarine
  • 1 dl vand
  • 20 g kakao
  • 250 g sukker (3 dl)
  • 240 g mel (4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl cremefraiche eller ymer
  • 2 æg
  • smør eller margarine til bradepande eller bagepapir
  • Chokoladeglasur:
  • 75 g smør/margarine
  • 20 g kakao
  • 1 spsk mælk
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk vanillesukker
  • Pynt:
  • 50 g hakkede nødder
  1. Bland fedtstof, vand og kakao i en gryde og lad det koge i ca. 5 min. - lad det køle af.
  2. Rør derefter sukker, mel, bagepulver, salt, vanilliesukker, creme fraiche eller ymer og æg i.
  3. Hæld dejen i en velsmurt eller beklædt bradepande - ca. 20x30 cm.
  4. Bages i en 200° varm ovn i ca. 25 min.
  5. Imens laves glasuren - Bland fedtstof, kakao og mælk i en gryde. Lad det koge op og tag gryden fra varmen.
  6. Bland flormelis og vaniliesukker i under kraftig omrøring.
  7. Bred glasuren ud over kagen, når den er færdigbagt, og drys nødder over.
  8. Lad kagen køle af og skær den i passende stor stykker.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

 

 

Birthe's Madside