Birthe's Madside

 

Courgettekage
4 personer
  • 5 spsk honning
  • ½ dl olie
  • 3 æg
  • 300 g courgetter
  • 2 tsk stødt kanal
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk revet ingefær
  • 125 g rosiner
  • nødder efter behag
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g grahamsmel
  • 125 g hvedemel

Tilberedningstid: Totaltid: 85 minutter. Arbejdstid: 25 minutter. Bagetid: 60 minutter. ved 175° C.

  1. Tænd ovnen.
  2. Rør honning og olie sammen og pisk æggene i et ad gangen.
  3. Skyl courgetterne og riv dem på den fine side af rivejernet.
  4. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  5. Hæld dejen i en smurt bageform.
  6. Bag kagen midt i ovnen.

Variation: Courgetterne kan erstattes af revne gulerødder.

Tips: Hænger kagen fast i formen så læg et fugtigt viskestykke over og lad den stå lidt.

Servering: Evt. med creme fraiche 18%.

Kilde: Brian Rechnagel Sørensen

 

 

Birthe's Madside