Birthe's Madside

 

Æble-nøddekage
  • 180 g margarine
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 175 g mel
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 tsk vanille
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 store æber
  • 1 kop (eller mere) hakkede hasselnødder
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nellike
  • lidt rasp

Margarine udrøres med sukker. Æg røres i et af gangen. Dernæst blandes vanille samt bagepulver i dejen. Mel og kærnemælk tilsættes lidt af gangen. De fleste nødder og rosiner røres i dejen. Rasp fordeles i en smurt springform. Dejen kommes i. Æblerne skrælles, skæres i ottendedele eller tolvtedele og kernehuset skæres ud. Æblestykkerne vendes i en blanding af kanel og nellike. Derefter nedsænkes stykkerne i dejen. Resten af nødderne drysses på. Kagen bages i 175° varm ovn i 65 min.

 

 

Birthe's Madside