Birthe's Madside

 

Æblebradepandekage
  • ¾ kg æbler
  • 2-3 spsk citronsaft
  • Dej:
  • 350 g smør
  • 300 g sukker
  • 6 æg
  • 2 tsk vanillesukker
  • 500 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ dl mælk
  • 2-3 spsk tesukker til at drysse over kagen

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Dryp æblebådene med citronsaft. Rør smør og sukker godt. Rør æggeblommerne i sammen med vanillesukker. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen sammen med mel, bagepulver og mælk. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 30x40 cm . Stik æblebådene skråt ned i dejen, det skal være tæt, så der kommer en god æblesmag. Drys sukker over og bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader på midterste rille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside