Birthe's Madside

 

Græsk valnøddekage
  • 125 g blødt smør
  • 170 g sukker
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 4 æg
  • 3 spsk mælk
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 80 g valnøddekerner
  • 100 g abrikosmos
  • 1-2 spsk citronsaft
  • valnødder til pynt
  • smør og rasp til formen

Rør eller pisk sukker og smør lyst og let. Pisk æg og mælk let sammen. Hak nødderne groft, og bland dem med med mel og bagepulver. Rør nu æggeblandingen og melblandingen skiftevis i smør og sukker til en glat dej. Smør et lavt ildfast fad, ca. 20*30 cm, godt og drys med rasp. Kom dejen heri. Bag kagen midt i en 220 grader varm ovn i 30-40 minutter. Prøv med en nål, der må ikke hænge dej fast. Vend kagen ud på en bagerist kort tid efter, den er kommet ud af ovnen,. Bunden skal vende opad. Rør abrikosmos og citronsaft sammen, og smør det på. Pynt med valnødder. Skær kagen ud i ikke for store stykker.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside