Birthe's Madside

 

Gulerodskage med nødder og chokolade
  • 250 g fintrevne gulerødder
  • 250 g blandede groft malede nøddekerner
  • 250 g sukker
  • 1/2 tsk stødte koriander
  • 100 g revne kogte kartofler (kogt dagen før)
  • 2 spsk rasp
  • 4 stiftpiskede æggehvide
  • Pynt:
  • 150 g abrikosmarmelade
  • 150 g mørk chokolade

Pres de fintrevne gulerødder fri for væde og bland dem med de hakkede nødder og rasp. Tilsæt sukker, koriander og de revne kogte kartofler. Rør 1/3 af æggehvide i dejen, vend resten i med let hånd. Hæld dejen i en bageform med bagepapir i bunden. Bages ved 180 grader i 1/2 time. Giv marmeladen et opkog og smør den oven på den afkølede kage. Når marmeladen er stivnet pyntes der med smeltet chokolade.

Kilde: Ann-Marie Nielsen

 

 

Birthe's Madside