Birthe's Madside

 

Honningkage
  • 150 g blødt smør
  • 200 g råt rørsukker
  • 1½ dl fast, dansk honning
  • 3 æg (vægtklasse 3)
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt muskatblomme
  • 1 spsk groft knuste fennike- eller anisfrø (kan udelades)
  • Pynt:
  • 100 g smeltet chokolade

Pisk smør og sukker skummende, smelt, afsval og rør honningen i dejen og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver og krydderier og vend melblandingen i dejen, der fyldes med i en velsmurt, let raspet aflang, firkantet eller rund form (1½ liter) og bages ved 175 grader i ca. 1 time, til den er fast i midten. Tag kagen ud og lad den afkøle, før den pyntes.

Kilde: Alt for damerne nr. 49, 1995

 

 

Birthe's Madside