Birthe's Madside

 

Jordbærkage med citronglasur
Cakes, bradepande 12 personer
  • Dej:
  • 250 g smør
  • 275 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 300 g halvfrosne el friske jordbær
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g mel
  • 4 æggehvider
  • Glasur:
  • 150 g flormelis
  • Lidt citronessens
  • Lidt spilkogende vand
  • Pynt:
  • Hele friske jordbær

Rør smørret hvidt og tilsæt sukker. Rør godt, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Rør halvfrosne eller let mosede jordbær i sammen med vanillesukker og fløde. Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fyld dejen i en smurt bradepande, ca 36 * 30 cm, og bag den på næstnederste rille ved 180° i ca 40 min Glasur: rør flormelis med citronessens og kogende vand - konsistens må ikke være for tynd. Smørglasuren på toppen af den kolde jordbærkage og pynt med friske jordbær. Skær kagen i passende stykker.

 

 

Birthe's Madside