Birthe's Madside

 

Jordbærkage med marcipanbund
Cakes, bradepande 12 personer
  • 200 g rå marcipan
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 175 g sukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fromage:
  • 2 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 3 blade husblas
  • Reven skal af 1 appelsin
  • ½ dl appelsinsaft
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 300 g friske jordbær

Rør marcipan og smør sammen. Rør ægget i sammen med sukker. Bland mel og bagepulver og rør det i. Bred dejen ud på en bradepande, ca 22 * 34 cm, og bag bunden lysebrun ved 180° i ca 40 min Køl den af. fromage: æggeblommer og sukker røres godt og appelsinsaft og –skal tilsættes. Udblød husblasen i koldt vand i 3-4 min Vrid vandet af og smelt den ved at overhølde den med en smule spilkogende vand, mens der røres. Rør husblasen i æggemassen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Bred fromagen ud over den kolde marcipanbund og pynt med friske jordbær.

 

 

Birthe's Madside