Birthe's Madside

 

Kanelkage 3
  • 500 g sukker
  • 600 g mel
  • 2 spsk kanel
  • 3 tsk natron
  • 7½ dl kærnemælk
  • 175 g smeltet smør
  • Glasur:
  • 175 g smeltet smør
  • 350 g flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 1 æg

Mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk blandes. Smørret smeltes, alle ingredienser blandes godt sammen, og dejen hældes i en smurt bradepande og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af dejens tykkelse.

Glasuren laves, mens kagen bages. Smørret smeltes og blandes med flormelis og kakao. Ægget tilsættes under kraftig omrøring. Glasuren smørres på, lige når kagen er taget ud af ovnen. Den er særdeles velegnet til frysning.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside