Birthe's Madside

 

Kirsebærkage 2
Cakes, bradepande 12 personer
  • Dej:
  • 200 g smør
  • 225 g sukker
  • 5 æg
  • Lidt mandelessens
  • 100 g rismel
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g kirsebær uden sten
  • Glasur:
  • 125 g flormelis
  • Lidt spilkogende vand
  • Pynt:
  • Friske kirsebær med stilk

Smør og sukker røres godt. Æggene røres i ét ad gangen. Rør godt. Tilsæt mandelessens og rismel. Bland mel og bagepulver og rør det i. Vend kirsebærrene i med let hånd. Bred dejen ud i en bradepande , ca 30 * 36 cm. Bag kagen på næstnederste rille ved 180° i 20-25 min Rør flormelis med lidt kogende vand til en tykflydende konsistens. Tag 1/3 fra og rør lidt kirsebærsaft i de sidste 2/3. Smør den kolde kage med den farvede glasur over hele fladen. Dekorer med den hvide glasur og pynt med kirsebær. Skær kagen i firkanter.

 

 

Birthe's Madside